Historian havinaa

Neulomisesta tai ylipäätään käsitöistä innostuin kunnolla vasta yläasteen aikana, vuosi oli jotain 2008 tai 2009. Siitä lähtien olen enemmän ja vähemmän säännöllisen epäsäännöllisesti tehnyt käsilläni vaikka sun mitä, lähinnä neulonut. Tänne laittelen kuvia tekemistäni töistä ja pientä tarinaakin varmasti tulee mukaan ;)


 Vasemmalla kuvassa on ihka ensimmäinen sormikkaani. Pitkään ajattelin että sormikkaiden tai kynsikkäiden tekeminen on kamalan vaikeaa. Löysinpä sitten googlaillessa selkeän ohjeen ja päätin kokeilla. No eipä se nyt niin vaikeaa ollutkaan, innoistuin niin että tein tässä menneenä talvena kolmet sormikkaat, kaikki itselle =D Lankana Regian design line stripe collection

Siskolle tein jokunen vuosi sitten lapaset. Tykkään näiden väristä, lankana 7veljestä ja 7veljestä raita.

Taisi olla talvi 2013-2014 kun tein ensimmäiset minion-jutut, sukat (kuva niistä tuolla alemapana). Tämä lienee kuitenkin ensimmäinen minion-pipo minkä tein. Jos en väärin muista niin tämä lähti mun serkulle. Lankana 7veljestä.

 Tämän pipomallin näin eräässä facebookin ryhmässä ja olihan se pakko udella että mistä tän löytää. Täähän löytyy ravelrystä ihan vaan googlaamalla Lotus Hat. Tää on ollu tän kevään mun lempparipipo, vaikka onkin ollut välillä turhan lämmin kun on merinosta tehty. Lankana SMC:n extra merino.

Pää välkkymään Red Heartin heijastin langasta tehdyllä pipolla. Kuvassa näkyy myös mun pitkät kutrit, joita ei ole ollut enää muutamaan kuukauteen. Ehkä nuo taas jossain vaiheessa on päässyyt kasvamaan pitkiksi.

Lisää pipoja, tää taitaa olla ensimmäinen raidallinen jonka neuloin eräälle parhaimmista ja tärkeimmistä ystävistäni hänen pyynnöstään ja toiveidensa mukaan. Näitä onkin sen jälkeen tullut tehtyä lisää hänellä, osa samalla värityksellä ja osa muun värisenä. Lankana 7veljestä.

Ensimmäinen palmikkopipo siskolle, taisi olla ensimmäiset palmikot mitä koskaan oon tehnyt. Tämäkin 7veljestä langasta. 

Lisää pipoja kavereille, tän tein viime syksynä. Ohjeeksi sain että värin pitää olla viininpunainen ja muuten saan käyttää omaa mielikuvitustani. Päätin sitten kokeilla miten valepalmikko toimii pipossa. Ja sehän toimii, tein näitä tämän jälkeen vielä pari lisää erivärisenä muille kavereille. Yllärinä varmaan tulee että on tehty 7veljestä langasta.

Taisi olla kevät 2012 kun sain päähäni että haluan ison kolmion muotoisen huivin. Kärsivällisyyteni lukea ohjeita ei ole koskaan ollut kovinkaan hyvä. Mutta ison huivin sain ja onhan tätä tullut välillä käytettyä. Lankana Puro Batik ja viikon verran tätä virkkasin,

Viime jouluna kun olin kotosalla päätin tehdä itseleni huivin, taas kerran kolmion muotoisen. Eihän se ilman ongelmia sujunut, muutaman kerran piti alku purkaa kun silmukoita puuttui. Lopulta se kuitenkin valmistui. Lankana Alize wool superwash.

Tää taitaa olla eka vähän suurempi työ minkä olen tehnyt. Paita Puro Batikista, tässä ei juuri tarvinnut ohjetta katsella kun paita tehtiin kahdesta suorakaiteen muotoisesta kappaleesta.

Piiiitkävartiset sukat vanhemmasta 7veljestä raidasta, mallin nimi Wellenmuster.

Haitarisukkaa pukkaa, tässä kuvassa nuo haitarit eivät oikein erotu edukseen. Jämälangoista tuli nää tehtyä.
 Niin kutsutut siskon juhlatöppöset, eli jättimegasukat. 7veljestä ja kelo lankaa. Paksut sukat on oikein toimivat mökin kylmällä lattialla.

Onhan niitä sukkia toki ystävillekin tehty. Nää tein yllärinä hyvälle ystävälle Dropsin Fabel langasta. Tuossahan on kahta eri pätkävärjättyä lankaa jotka valikoitu nimensä perusteella, ruskea oli jotain suklaaseen liittyvää ja sininen mereen joten näistä tuli suklaameri sukat, tai jotakin sinnepäin.

Eikä ne kaikki sukat suinkaan ole aikuisten koossa tehty, vaan löytyyhän täältä tälläiset ihan pienetkin sukat. Näitä on muutamat myös tullut tehtyä Novitan Woolista. Ohje novitan lehdestä, en nyt tähän hätään muista vuotta.

Omat jättimegasukat, Novitan lankoja.. varret neon-langasta, sukkaosa 7veljestä kaksinkertaisena. Nää on ihan superjättiläiset, mutta mökillä olleet mitä mainioimmat kun mulla tuppaa etenkin siellä varpaat jäätymään.


Tässä nää minionsukat jotka jo ylempänä mainitsin. Nää jäi omaan sukkavarastoon. Ja näiden jälkeen se varsinainen tehtailu sitten alkoi kun sisko ja kaverit halusivat myös tälläisiä. Lankana 7veljestä.

Mun ekat ja toistaiseksi ainoat broken seeds ohjeella tehdyt sukat ja omaan jalkaan tottakai. Viime elokuussa nää tein, eräänä aamuyönä alottelin ja en muista kuinka kauan näitä tein, en varmaankaan kauaa. Lankana 7veljestä.

4 kommenttia:

 1. Kävin jo aiemmin ihastelemassa noita haitarisukkia. Mistä noihin olis ohjetta ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse taisin ohjeen löytää facebookin Voihan Villasukka -ryhmästä, mutta jos et faceen kuulu niin ihan googlaamalla haitarisukka löytyy ohje :D

   Poista
 2. Moi. Enpä kuulu faceen, mutta kiitti vihjeestä, pitää googlettaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin meni pitkään ennen kuin eksyn facen ihmeelliseen maailmaan.. Ilman sitäkin pärjää vallan mainiosti ja googlamalla löytyy paaaaljon ohjeita, ei niitä varmaan kaikki yhen ihmiselämän aikana ehdi kokeillakaan.

   Poista