torstai 29. lokakuuta 2015

Jämää, riepuketta, lasitussia ja muuta mukavaa

Hmm.. mistähän aloittaisi tällä kertaa?! Ehkäpa aloitan kertomalla miten mun neljän päivän vapaat meni ja mitä eilen kävi kun menin taas töihin. Viime perjantaina pääsin iltavuorosta neljän päivän vapaalle, sehän tuntui jo melkein lomalta ja melkein tuli jo tunne ettei se vapaa lopu ikinä =D Mähän en mitenkään tykkää siitä mitä teen ;)

No joka tapauksessa lauantaina ja sunnuntaina köllöttelin möllöttelin kotona kera käsitöiden, leffojen ja pelien. Käsitöistä tuonnempana lisää... Pitkästä aikaa innostuin pelaamaan koneella, aika meni kuin siivillä GTA2:n parissa, vaikka enhän mä siinä pitkälle päässyt. Mutta kunhan pelailen omaksi huviksi =D Ja leffat pyöri taustalla ja niitä tiirasin siinä sivusilmällä.

Maanantaina puolestaan kävin toisen siskoni kanssa Hyvinkään Willassa vähän shoppailemassa, itselleni sieltä löytyi uusi kalenteri sekä Minion operation -lautapeli (joka oli vaan pakko ostaa kun minionit on vaan niin ihania) ;) Syömässä käytiin Obelixissa. Itse tilasin Mexico Burgerin, joka oli aivan loistava valinta.
Illan vietin ekaa kertaa tänä syksynä ensiapuharkoissa. Harjoiteltiin elvytystä, mitä olikin ihan kiva päästä pitkästä aikaa kertaamaan ja kokeilemaan ja saamaan palautetta että mites nyt taas menikään.


Tästä päästäänkin ekaan käsityöhön (joka on muuten ainoa valmis minkä esittelen). 7 veljeksen fuksiasta ja punaisesta tein säärystimet hyvälle ystävälle. Lankaa kului 145g ja pituutta näissä taisi olla lähemmäs 40cm.

Oli pitkästä aikaa kiva tehdä jotain oikeesti aivotonta =D





Tiistaina matka jatkui toisen siskon ja hänen poikansa kanssa Lempäälään Ideaparkkiin shoppailemaan.

Sinellistä lähti mukaan lasitussit. Se mitä näistä lopulta syntyy paljastuu myöhemmin, kun saan idean toteutukseen.

Tuo 12kpl tussipaketti maksoi noin 40€ ja yksittäiset tussit olivat vajaan 5€kpl.


No eilen sitten oli työvuoro edessä ja hupsistarallaa kävi niin hassusti että olin sitten reippaasti etuajassa töissä =D Sainpahan siinä rauhassa pistää oman auton valmiiksi, auttaa vähän työkaveriakin siinä sivussa. Päivän mittaan löytyi erinäisiä löytötavaroita ja niitä sitten sain toimitettua oikeille omistajille kiitosta kera. Päivän päätteeksi sain auton ajettua talliin monttupaikalle laakista, josta sain kehut työkaverilta. Siinä paikassa häiriötekijänä vinossa oleva monttu ja katon tukipilari, joten tarkasti saa siihen mennä ja usein siinä saa hinkata muutaman kerran ennen kuin onnistuu.

Siinä tauon aikana hain matkahuollosta mun paketin. Piti tilata kaverin huiviin lankaa. Tapiolta päädyin sitten tilaamaan kolme kerää (joiden ainakin luulen riittävän).

Ja kuten huomata saattaa niin huivikin on aloitettu. Tämä on kyjy-työ ja nehän piti aloittaa sunnuntaina viimeistään. Mähän ratkasin tän asian niin että tein vaan jostain langasta huivin alun, johon aloin kokeilla erilaisia kuvioita.
Lopulta päädyin kuitenkin ihan vaan 2o1n neuleeseen, koska teen valmiiksi raidotetusti langasta.

Sitten on esittelyvuorossa heijastinlankatyö. Tästä tulee kaverille pipo, mutta enpäs vielä paljastakaan että millainen pipo. Palataan siihen sitten kun tuo on valmis. Tämä myös Kyjytyö ja langat sain vasta maanantaina ja loput tiistaina. Onnekseni tähän tulee sellainen yksityiskohta jota harjottelin toisella langalla, joten sain työn alotettua ajoissa.

Saa nähä miten tämä lopulta onnistuu kun tuo lanka on kuitenkin jokseenkin paksua ja se yksityiskohta voi mennä väkertelyksi vielä.





Jämälankapipo mustasta lidlin sukkalangasta ja zeldan värjäämästä langasta.

Sukkalangasta aiemmin tein jo itelleni sukat ja seldan langasta taas sain pipon aikaiseksi. Vielä en tiedä kenelle tämä pipo menee vai pidänkö itse...

Toisaalta mulla kyllä pipoja riittää, että ehkä tän saa joku muu. Mietinpä sitä sitten kun tuo on valmis.
Osaisikohan joku arvat mitä tuosta tulee? No yllättäen siitä tulee kolmiohuivi sillä jo niin tutuksi tulleella ohjeella.

Sillä ohjeella tehtyjä huiveja mulla taitaa olla jo puolen kymmentä mutten oo ainakaan vielä kyllästynyt, päinvastoin pitää olla erivärisiä vaihtoehtoja erilaisiin tilanteisiin.

Sukkia ei koskaan ole liikaa, joten systeri saa seuraavat jämälankasukat.
Aluksi kun katsoin noita lankoja ajattelin että tuleepa näistä taas aika kammottavan väriset, mutta ehkä ei sitten kuitenkaan.


Pituutta näiden varsiin pitäisi tulla reipas 20cm. Ja kun tuo koko pussukka on täys lankakeriä niin ne ei ainakaan kesken lopu.
Viimeisenä muttei vähäisimpänä on tämä paidan alku... tai tarkemmin sanottuna riepukkeen alku.
Joskus alkuvuodesta joku oli moisen tehnyt ja esitteli jossain facebookin käsityöryhmässä.

Sinänsä ohjetta tähän ei varsinaisesti ole, mutta lyhykäisyydessään neulot tuubia johon teet käsiaukot sopiviin kohtiin.
Mutta tämä on vielä aivan alkutekojöissään.



Siinä kaikki keskeneräiset ja edellisen postauksen jälkeen valmistuneet työt. Pitkästä aikaa monta kuvaa. Sitten kun nää vielä joskus valmistuu. Tänään vapaa ja huomenna huristelemaan linjalle =D Mistä tulikin mieleen että eväät pitää muistaa tehdä tänään, nuudelia ja tonnikalaa nams =D

2 kommenttia:

  1. Sullahan on aivan hervoton vauhti päällä noiden neulomusten kanssa! Vaan mikä ollessa kun on niin kauniita lankoja! Mukavaa pyhäinpäiväviikonloppua sinulle!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ievastiina kommentistasi! Onhan tuossa tekemistä vaan onneksi kyjyssä on sitä aikaa jouluaattoon asti. Mitä viikonloppuun tulee niin se menee töissä, rahantuloa ei voi estää ;)

    VastaaPoista